Ett fint kalas

Alla barn förtjänar ett födelsedagskalas. Det spelar ingen roll om det bara är med familjen eller om hela klassen dyker upp. Med enkla medel kan man fortfarande göra hemmet kalasfint.shutterstock_150779738

Ballonger

Inget säger kalas som ballonger. Det får en genast att förstå att det är dags att fira. Om man vill lyxa till det lite kan man skaffa heliumballonger, antingen i form av figurer eller vanliga ballonger som man blåser upp med helium. Det kan också vara en fin present för alla deltagande barn att ta med hem: alla får varsin heliumballong att leka med hemma som tack för att de kom på kalaset.Andra roliga dekorationer är serpentiner och tallrikar och muggar som föreställer födelsedagsbarnets favoritfigur.

Mat eller fika?

Fundera på hur lång tid kalaset ska vara? Är det bara två-tre timmar räcker det med lite frukt och fika. Ska det vara en heldagshändelse utan satt avslutstid, är det bättre att servera något varmt att äta. Grillkorv med bröd eller hemkörd pizza är en storfavorit hos barn och enkelt för föräldrarna att fixa. Eller så kan man ta barnens hjälp att göra maten. De kan få rulla köttbullar medan du kokar makaroner. Man kan välja lite mer avancerade maträtter om barnen är äldre.

Gör inte allt själv

Det är stressigt att hålla koll på en hel hop med barn. Även om det bara är närmsta familjen som är med, känns det jobbigt att vara den som ansvarar för allt och inte har tid att sitta ned. Be om hjälp från andra föräldrar vars barn ska komma, eller dela ut ansvaret mellan dig själv och din partner eller äldre syskon. Du behöver inte hålla i ett kalas själv. Troligtvis kommer du tycka att kalaset är mycket roligare om du också får tiden att delta.