Tandvård för det yngre gardet

Många barn tycker att det är läskigt att gå till tandläkaren och det är något som kan sitta kvar även när vi blir äldre. Det gäller därför att hitta en tandläkare som har mycket erfarenhet av att utföra tandvård på yngre barn.

Det är inte lika viktigt för yngre barn att gå till tandläkaren som för exempelvis en vuxen. Men det är ändå nödvändigt och ett bra sätt att vänja dem vid att någon kollar runt i munnen på dem. Ett bra val är att välja en tandläkare som har gott om erfarenhet inom KBT (kognitiv beteendeterapi).

För att hitta en tandläkare som passar för ditt barn kan du söka runt på nätet. På så sätt kan du få ett hum om vilken eller vilka som troligtvis passar bäst. Det gäller även att hitta någon i ditt närområde så du slipper åka land och rike runt varje gång ni ska till tandläkaren.

Det går alltid att överkomma rädsla som liten

Små barn är rädda för olika saker men det går alltid att få dem att övervinna rädslan. Prata och lyssna på ditt barn och svara på alla frågor de kan tänkas ha. Om ditt barn fortfarande känner en rädsla angående att gå till tandläkaren kan ni testa på Akademitandvården som har erfarenhet av detta.