När det vankas kalas

Barnkalas är en väldigt speciell tid för barnen. För oss vuxna betyder det ju dock oftast en hel del arbete. Men det är ju i slutändan värt det när man ser hur roligt de små liven har det. Och har du ett kalas som stundar har vi några användbara tips för dig här.

Skaffa dekorationerna i god tid

Dekorationer till barnkalas kommer i en mängd olika varianter idag. Och om du vet vad ditt barn skulle tycka om är det lika bra att beställa det i så god tid som möjligt. Du vet aldrig när lagret tar slut och det förvandlas till en beställningsvara, eller när något helt enkelt slutar tillverkas.

Försök planera in lite riktig mat

Med tårta och andra sötsaker på kalaset finns ju alltid risken att barnen inte får i sig tillräckligt med riktig mat. Vilket som bekant kan ju göra dem på lite sämre humör, även om de själva inte vet att det är fallet. Planera därför gärna kalaset kring en lunch eller middag och bjud på något som alla barn gillar, som pannkakor, korv, köttbullar eller liknande snabba och enkla rätter.

Inkludera någon rolig aktivitet

Medan barn är rätt så duktig på att underhålla sig själv under ett barnkalas, kan det vara roligt att låta alla ta del av en och samma aktivitet också. Planera därför in någon rolig aktivitet som en eller annan lek.