När ska barnen få börja sminka sig?

En känslig fråga för föräldrar är när barnen ska få börja sminka sig. Svaret på den frågan beror på hur moget barnet är och på hur barnet själv tänker kring sminket. Smink ska ju inte kännas som ett krav eller något som används av barnet för att försöka bli mer populär eller förbättra självförtroendet. Det slutar i värsta fall med att barnets självvärde bygger mycket på ytlighet. I värsta fall slutar det med att barnet i äldre ålder spenderar tusentals kronor på skönhetsingrepp. Vd en ålder runt 13-14 år kan du oftast börja låta barnen använda lite smink. Vad för slags smink ska du låta barnen använda då?

Rouge

Det får inte bli för mycket smink på ett barn så att det ser onaturligt ut – det bör istället vara lite smink annars blir det för vuxet. Därför ska du endast använda rouge – inget mer på huden.

Mascara

Lite mascara kan vara okej men inte en variant som ger tjocka fransar med lösögonfranseffekt. Att gå och titta på eller köpa smink tillsammans med ett barn kan vara jobbigt för barnet. Som tur är finns möjligheter att handla online istället och därför går det smidigt att hitta något passande på nätet som fungerar för den ålder barn är i.