Ordna en baby shower

Baby shower är en amerikansk tradition som börjar slå rot i Sverige. Den handlar inte om den bebis som ska födas utan om den gravida kvinnan. En baby shower brukar hållas några månader för förlossningen, fast det går också att anordna den strax efter den nyfödde kommit till världen.Babyshower

Så här går det till

Släkt och vänner organiserar en tillställning med syfte att sätta den blivande mamman i centrum. Delvis är tanken att ge henne psykologisk avlastning då det inte nödvändigtvis är behagligt att vara gravid. Tidigare var baby showern en uteslutande kvinnlig angelägenhet. Men i dagens mer jämställda värld kan även män delta.Ofta är en baby shower en överraskning för den blivande mamman. Hon bjuds hem till en väninna där hennes närmaste umgängeskrets finns samlad – och gärna andra också såsom arbetskamrater och vänner som den gravida kanske inte träffar så ofta. Men antalet närvarande beror givetvis på stort man vill att det hela ska vara. Man äter något enklare såsom plockmat, definitivt ingen trerättersmiddag. Det ska inte vara för pretentiöst.En baby shower ska innehålla några lekfulla aktiviteter vars utgångspunkt är den blivande och det lilla livet i hennes mage. Baby shower-deltagarna kan exempelvis skriva ner på lappat vilket datum de tror att förlossning ska äga rum. De kan också försöka pricka in barnets längd och vikt. Någon tar hand om lapparna och plockar fram dem efter den nya människans ankomst.

Gåvor och dekorationer

På en baby shower hör det till att den gravida får gåvor. Och det skall vara presenter med ett spädbarnstema.De som organiserar en baby shower önskar så klart att det blir rätt stämning. Lokalen där baby showern äger rum måste dekoreras på rätt sätt. Där finns girlanger med babymotiv, ballonger, glasdekorationer och muggar som är perfekta för ett sådant här tillfälle. Gå in på sidan och botanisera bland alla trevliga artiklar. En gästbok där gästerna får skriva sina lyckönskningar och tankar blir en extra fin present som kommer att uppskattas länge.