Platta till barnen

Surfplattorna har mer och mer ersatt datorer, kanske främst för de lite yngre generationerna. Hur barnanpassar man en platta? Vilka är de bästa apparna och tillbehören?lite pojke leder med en ipadStörst utbud idag på bra barnspel har ändå iPad, det finns många andra konkurrenter som kanske är bättre på vissa saker men just när det gäller utbud regerar Apple. De flesta spelen finns på båda plattformarna men de få riktigt bra apparna som inte gör det brukar så gott som alltid bara finnas på iPad.

Bästa spelen

Hokus Pokus Alfons Åberg

Spelet med den klassiska barnbokskaraktären är ett stort och underhållande spel för barn runt fem år. I spelet finns det en mängd minispel där man kan vinna brädor som sedan kan använda för att bygga på extra våningar på sin trädkoja. Spelet är utan reklam när man väl köpt det och en del av spelen kan vara både roligt och utbildande på samma gång, så som ett där man skall källsortera .

Minecraft pocket edition

Även om Minecraft inte var riktad till barn från en början har det snabbt blivit en världssuccé utan dess like och något alla barn har eller vill ha. Spelet har ofta beskrivits som ”virtuellt lego” men det skulle idag inte förvåna mig om barn ser på lego som ”Minecraft på riktigt”.Spelet finns i många olika svårighetsgrader varav vissa inte är direkt anpassade för barn. Den enklaste svårighetsgraden innehåller dock inga monster och går då helt enkelt ut på att utforska en värld, söka reda på byggmaterial och sedan skapa det man själv vill se i spelet. Detta är ett spel som säkert uppskattas av ditt barn, rekommenderat för barn 4 år och upp.Läs mer om spelet ur ett föräldraperspektiv här på Pappasappar.se.

Bästa tillbehören

Barn sliter och förstör lätt saker, detta gör det extremt viktigt att skaffa fodral och skydd till sin surfplatta innan man lämnar ut den till de minsta. Som tur är finns det många olika roliga varianter, ofta formade som djur eller andra figurer.Under titeln ”andra barntillbehör” hittar vi bland annat hörlurar. De flesta vanliga hörlurarna ute på marknaden kan spela alldeles för höga volymer vilket lätt skadar öronen, speciellt på små barn. Att köpa hörlurar med nivåbegränsare kan rädda ditt barn från mycket problematik i sitt framtida liv.