Roliga tävlingar för barnen du kan ordna hemma

Tävlingar är något som barn alltid tycker är spännande. Och du kan ordna dina egna tävlingar hemma som utmanar barnen på ett eller annat sätt. Här kommer några snabba förslag på tävlingar du kan inkludera, men tänk gärna ut några fler själv också och kanske skapa något som en femkamp eller mer.

Kasta dart

Dart är en chans att öva både koordination och precision. Det är något som lämpar sig bättre till lite äldre barn dels för att koordinationen som krävs för att kasta en pil mot målet är något som kommer med åldern, men också för att dartpilar kan vara farliga i händerna på yngre barn. Du kan dock vara säkrare med en variant som inte använder vassa pilar.

Frisbeegolf

Frisbeegolf är ett perfekt sätt att tävla med en frisbee även hemma i din egen trädgård. Du kan antingen köpa ett set i en butik eller bara en vanlig frisbee och skapa ditt eget mål. Sätt upp det och markera ut några linjer på backen. Ju längre bort de kan träffa målet från desto mer poäng får de.

Äggkastning

Detta är en lagtävling med två och två som går du på precis vad namnet antyder: att kasta ett ägg fram och tillbaka. För varje gång man lyckas fånga ägget måste man flytta längre ifrån varandra och kasta igen. De lag som klara att kasta längts utan att ägget går sönder vinner. Se bara till att ha med lite papper för att kunna torka av händerna.