Bra produkter till ditt barn

Barn är kanske det absolut viktigaste och käraste vi har och av den anledningen är det också viktigt att man har bra produkter till sina barn på i princip alla områden, från leksaker till hygienartiklar.

Leksaker

FamiljMånga gånger köper vi leksaker till våra barn utifrån huruvida vi tror att barnen kommer tycka dessa är roliga. Detta är givetvis helt riktigt och något vi ska fortsätta att göra. Något man dock ofta kanske inte tänker på så mycket är vilket material leksakerna är tillverkade i. En hel del leksaker kan faktiskt vara tillverkade i material som kan vara farliga för barnet som olika plaster, gifter och liknande. Av den anledningen kan en bra idé vara att välja ekologiska leksaker som är helt fria som gifter och tillverkade i ”snälla” material.

Hygienartiklar

Olika typer av hygienartiklar som schampo samt olika typer av salvor och krämer är en typ av produkter som ofta innehåller en rad ämnen som inte är särskilt bra, varken för barn eller vuxna. Barns hud är dessutom känsligare än vuxnas, vilket innebär att det är ännu viktigare för barn med hygienartiklar som är milda mot kroppen.

Även vad gäller hygienartiklar bör man välja ekologiska produkter som bygger på naturliga ämnen. Dessutom är oftast inte heller ekologiska hygienartiklar testade på djur, vilket alltid är en fördel.

Kläder

Även mycket av de kläder vi har på oss innehåller ämnen som kan vara skadliga och framför allt mot barn. Genom att välja ekologiska kläder fria från olika potentiellt giftiga ämnen slipper man utsätta sina barn för olika risker. Dessutom är ekologiska tillverkade med hjälp av hållbara material och även under schyssta villkor.