Ekologiska kläder

När du får barn så får du den finaste gåva en människa kan få. En sådan gåva ska man sköta om på bästa sätt. Det lilla barnets mjuka och känsliga hud ska inte utsättas för kemikalier som kan finnas i barnkläder av bomull, och även i starka tvättmedel. Ett sätt att försäkra sig om att kläderna inte innehåller några oönskade ämnen är att köpa ekologiska kläder till barnet, kläder som är framställda av material som inte har besprutats eller manipulerats på något sätt, till exempel ekologiskt odlad bomull.

Barn kläder

Ett ställe på nätet med bra utbud av ekologiska barnkläder är Pirum Parum. Där hittar man hela kollektioner med ekologiska kläder till små nyfödda bebisar och även till lite större barn. I butiken hittar man byxor, tröjor och mössor. Även leksaker och snuttefiltar, allt garanterat ekologiskt och därmed giftfritt. Här finns en sovpåse för de allra minsta som håller de små fötterna varma. Den finns i cerise- och turkosrandigt mot vit botten och är tillverkad av 100% ekologisk bomullstrikå. Mjuka sköna långbyxor i bomullstrikå med gott om plats för blöjan.

Här finns även många presentartiklar till nyfödda för släkt och vänner att ge som gåva till den nya familjemedlemmen. En supermjuk bebisfilt som är enkel att tvätta finns i flera färger och mönster. Eller varför inte ett litet silversmycke som välkomstpresent till den nya lilla människan.

Köper du ekologiska kläder tar du också ett socialt ansvar. Genom att minska giftanvändning lämnar du över en hållbar värld till nästa generation. Naturligtvis tvättar du också plaggen på ett miljömässigt hållbart sätt med skonsamma tvättmedel och utan sköljmedel då det stannar kvar i plagget och kan ge upphov till allergi.