En dag utan barnen

Som förälder behöver du hitta barnfria luckor. Barnen är fantastiska att umgås och leka med, men ibland vill man vara runt vuxna igen eller kanske vara helt själv. En barnfri dag kanske bara kommer en gång i månaden så det gäller att utnyttja dagen till fullo. Har du idétorka på vad du kan göra för att ta hand om dig själv medan barnen är hos morföräldrarna eller din partner tar hand om dem.

Massage

Boka in en massage och släpp alla knutor. Det behöver inte kosta mer än 750 kronor att få en helkroppsmassage, din kropp kommer att bli mjuk och du får bli omhändertagen av en expert i en timme. Om du vet med att du har ett problemområde kan du nämna detta redan vid bokningen, de kan lägga lite extra tid på en ömmande axel eller besvärlig rygg.

Umgås med vännerna

Det behöver bara vara en snabb fika eller lunch, men försök att hitta några att umgås med. Det är så lätt att falla in i familjerutinerna och världen utanför blir just det, utanför. Håll kontakten med vännerna över telefon. Studier visar att vi börjar tappa vänner efter 25-årsålder och för dem som har barn kan utvecklingen gå ännu snabbare eftersom man söker sig hellre till andra föräldrar.

En tupplur

Vilka under en tupplur mitt på dagen kan göra, eller bara en lång sovmorgon. Som småbarnsförälder är du van att kliva upp i ottan och med tonåringar är man vaken sent för att försäkra sig om att barnen är hemma och går och lägger sig. Ta en tupplur och koppla av, ta igen lite sömn och känn ingen ångest. Ställ inget alarm, bara vila.