Finurliga tips till barnrummet

I dagens inlägg så har vi valt att presentera några smarta och finurliga tips på vad du kan göra i barnrummet för att ta det till nästa nivå. Dessutom på ett enkelt och riktigt roligt vis!

Pysslig och lekfull lampa

Det finns många fina barnlampor att köpa på sig om man så önskar. Lite roligare och mera originellt är det dock att göra sin egen! Vårt tips är därför att använda leksaker som möjligtvis gått sönder eller av annan anledning inte längre används, och helt enkelt limma fast dessa på någon passande lampa som du har i hemmet och kan avvara till detta projekt. Om du saknar lampor för att kunna sätta igång så hittar du billiga lampor i alla slag som du enkelt kan klicka hem, och ett annat bra tips kan exempelvis vara att ta en titt på någon utav dina lokala second hand-butiker. Då kan du dessutom passa på att även kika på leksaksutbudet, då det brukar gå att hitta väldigt fina saker för en billig peng. Avslutningsvis så sprayar du sedan lampan i någon trevlig färg som guld eller silver, men glöm inte bort att även skydda ytan med någon typ av behandling. Det allra bästa är om du rådfrågar din färghandel hur du ska gå tillväga.

Säkra golvytor

Det är inte särskilt ovanligt att ett barnrum utrustas med någon form av mjuk matta eller liknande för att barnet och dess vänner ska kunna få det trivsammare på golvet. Inredningsmöjligheterna är många och de allra flesta av de vanligaste lösningarna brukar fungera relativt bra. Det finns dock några lite mera okonventionella lösningar som inte bör förbises och bland dessa så vill vi slå ett slag för gymgolv i allmänhet. Många gymgolv är enkla att lägga ut, sköna att vistas på och chansen är i princip obefintlig att barnen ska kunna lyckas skada den underliggande golvytan. Plötsligt så en lättare innebandymatch inte alls en omöjlighet i hemmet, och kullerbyttor fullt möjliga att utföra utan några större risker för skador.

Mysiga och ljuddämpande väggar

Ett ganska fiffigt sätt för att snabbt och enkelt fixa till väggarna i ett barnrum är att sätta upp tyg på väggarna som du fäster upptill via kardborrband. På dessa vis kan du enkelt blanda olika färger efter behag och byta ut dom då du eller barnet önskar. Tygerna hjälper dessutom till att hålla ljudvolymen i schack, då det förhindrar att ljudvågor studsar obehindrat mellan väggarna.