Vinteraktiviteter med barnen

När snön väl börjar täcka landet är det många som gillar att ha trevliga familjeaktiviteter att ägna sig åt, både inne och ute. Detta blir ju ännu mer aktuellt när väl jultiden börjar närma sig.

Inne

Inomhusaktiviteter på vintern blir till en början ofta julrelaterade. Senare i januari och månaderna framöver är det dags för annat att ta dess plats. Men under julen är det ju traditionellt att bland annat baka. Allt från pepparkakor och lussebullar till fria kreationer i mandelmassa är ju perfekt för denna tid. Är barnen vuxna nog kan man även testa på lite roliga sällskapsspel och spendera härlig familjetid på det viset.

Ute

Att leka i snön är ju en av barnens favoriter och det finns mycket man kan göra här. För att det ska vara roligt hela tiden är det dock viktigt att se till att barnen är rätt klädd. Beroende på vilken typ av snö det är ute kan man bygga snögubbar, gräva snögrottor eller ha ett vänskapligt snöbollskrig. Vill man låta barnen testa på längdskidor är det också bra att titta på underlaget. Är det exempelvis bara skare överallt är det bättre att vänta på ett nytt snötäcke.