Roliga utomhusaktiviteter för små och stora barn

Att spendera tid utomhus är något många barn idag behöver göra i större utsträckning. De får ju trots allt röra på sig och en stor dos frisk luft på köpet. Men ibland kanske det inte är så enkelt att ge dem förslag på aktiviteter när de inte kan komma på något själv. Här har vi därför samlat ett par förslag ni kanske inte tänkt på.

Kul med såpbubblor

Små barn är alltid väldigt fascinerad av såpbubblor och kan spendera en hel del tid att bara titta på eller blåsa dem själv, beroende på åldern. Intresset håller ju dock inte i sig hur länge som helst, men om ni vill testa något riktigt häftigt kan ni prova göra gigantiska såpbubblor. Butiken Funstuff har ett läckert redskap för just detta.

Vattenballongkrig

Är det sommar och varmt ute är det ju alltid härligt att få svalka av sig emellanåt. Och detta är precis vad ett vattenballongkrig kan göra. Låt alla ta på sig badkläder eller bara vanliga men oömma kläder. Fyll upp en massa vattenballonger och ge var och en en hink full med dem. Sedan är det bara att räkna ned.

Skattjakt

Att ge barnen ett skattjakt full med ledtrådar och en rolig belöning i slutet är ett utmärkt sätt att spendera tid utomhus. Men detta kräver självfallet lite extra förberedelser från föräldrarnas sida. Ni kan exempelvis skriva lappar som beskriver var de ska gå härnäst eller visa dem bilder ni tagit med mobilen på olika platser. Var bara noga med att anpassa svårighetsgraden på ledtrådarna eller bilderna för barnens ålder.